Pitanje:

Prije deset dana sam bila kod zubara jer me je boljela gornja petica.Zubar mi je odmah radio kanale sa iglicama bez anestezije.Na pocetku je malo boljelo ali se moglo trpiti, a potom je stavio lijek, mislim da nije otrov jer mije vec vrtio iglicama, moguce da je živac vec odumirao ne znam. Ponovo sam došla danas i izvađen je lijek i dr je čistio kanale i uradio ispunu, a potom stavio privremenu plombu. Rekao je da ovako ostavimo 7 dana da vidimo da li ce bokjeti, ako ne bude noljrlo stsvice plombu , a u protivnom radio bi operaciju zuba. Nije sniman zub. Ja ne bih da radim operaciju, radije cu izvaditi zub.Zanima me , kako je zavrseno iz 2 puta čušćenja kanala, i vec nakon prve posjete me je prestao boliti zub, međutim sad nakon druge posjete - danas osjecam pomalo bol i malo pulsirsnje.Strah me za dalje ne želim raditi operaciju. I jos jedno pitanje, da li mogu vaditi zub jer mi je blsgo povisen ddimer- malo iznad dozvoljenog jer ssm prebolovala koronu prije 2 mjeseca - malo teži oblik. Pijem aspirin 100 kao terapiju.


Dzenana - 31. 05. 2021.


Odgovor:

Poštovana Dzenana,

tokom i nakon završene kanalne terapije moguća je osetljivost zuba na zagrižaj, dodir jezikom, kuckanje i slično, koja nastaje usled iritacije tkiva oko vrha korena zuba prilikom terapije, i najčešće spontano prolazi tokom nekoliko dana.

Ukoliko tegobe ne prođu u navedenom periodu ili dođe do pogoršanja savetujemo da se javite Vašem stomatologu radi nastavka terapije.

Srdačno

Srdačno

 


dr Irina Miković
dr Irina Miković
polivalentni stomatolog
MAGAZIN.mojzubar.com
Beljenje zuba Krunice i mostovi Laser u stomatologiji
Kozmetska stomatologija Implanti Dečija stomatologija
Rad sa trudnicama Ortodoncija Proteze
Lečenje kanala korena Zubne ciste i granulomi Parodontoza
Neprijatan zadah Sluzokoža usta i jezika Oralna hirurgija
Bol zuba Edukacija pacijenata Škripanje zubima
Treba znati... Cena zdravlja zuba
Narodnog fronta 20, Novi Sad, Tel: +381 (0)21 467 006, +381 (0)21 63 63 613