Pitanje:

Poštovani, izvinjavam se što vam se obraćam na ovaj način, ali više ne znam šta da radim, pa mi treba savet.Iz Zaječara smo. Dete,17 god se žali da ga u donjoj vilici zub povremeno boli na pritisak, ne može da odredi koji zub. Boli pa mesecima ne, pa opet mesec dana reaguje kad ga pogodi pod nekim uglom pa prestane. Od skoro se povremeno se isti bol pojavljuje i sa druge strane na donjoj vilici takodje otprilike na sličnom mestu kao i sa druge strane. Zubar je potvrdio da nema karijesa i to je to... Šta bi mogao da bude razlog ovome, da li takav problem mogu da izazovu umnjaci koji ne mogu da izniknu? Šta savetujete da se uradi? Da li ovo može da bude bezazleno?


Da ga na - 10. 02. 2021.


Odgovor:

Poštovana Da ga na,

uzrok tegoba koje navodite može biti upala desni, prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu pomenutih zuba, ali i oboljenje zuba.

Kako bi se utvrdilo o čemu je reč neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka, te Vam savetujemo da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Srdačno

 


dr Irina Miković
dr Irina Miković
polivalentni stomatolog
MAGAZIN.mojzubar.com
Beljenje zuba Krunice i mostovi Laser u stomatologiji
Kozmetska stomatologija Implanti Dečija stomatologija
Rad sa trudnicama Ortodoncija Proteze
Lečenje kanala korena Zubne ciste i granulomi Parodontoza
Neprijatan zadah Sluzokoža usta i jezika Oralna hirurgija
Bol zuba Edukacija pacijenata Škripanje zubima
Treba znati... Cena zdravlja zuba
Narodnog fronta 20, Novi Sad, Tel: +381 (0)21 467 006, +381 (0)21 63 63 613