Pitanje:

Pozdrav,

Odlomila mi se donja sestica, i zubar je zamenio staru sivu plombu novom i sanirao zub. Koji je nakon toga poceo da me boli, osetila sam pulsiranje i jake bolove nocu, i otisla sam ponovo. Zubar mi je onim iglicama kopao nesto ja mislim da je čistio kanale, i stavio mi je nesto u zub i rekao da dodjem za nedelju ipo dana, ali mene taj zub idalje boli a proslo je 3 dana od stavljanja toga,boli me na zagrizaj i na dodir bas osetim da je taj zub. Interesuje me da li je normalno da boli, i hoce li proci skoro, i sta mi je to stavio u zub? Hvala


Dragana - 22. 06. 2020.


Odgovor:

Poštovana Dragana,

nakon kanalne terapije može se javiti bol na zagrižaj, dodir, kuckanje jezikom i slično, što je posledica povrede tkiva oko vrha korena zuba prilikom instrumentacije kanala korenova, i postepeno se smanjuje tokom nekoliko dana do potpunog prestanka, te ne treba da Vas zabrinjava. 

S obzirom da postoji više vrsta medikamenata koji se aplikuju u zavisnosti od dijagnoze, na ovaj način se ne može znati o kojoj vrsti medikamenta je reč.

Verujemo da nemate razloga za brigu, a ukoliko dođe do pogoršanja tegoba savetujemo da se javite Vašem stomatologu pre zakazanog termina.

Srdačno

Srdačno

 


dr Irina Miković
dr Irina Miković
polivalentni stomatolog
MAGAZIN.mojzubar.com
Beljenje zuba Krunice i mostovi Laser u stomatologiji
Kozmetska stomatologija Implanti Dečija stomatologija
Rad sa trudnicama Ortodoncija Proteze
Lečenje kanala korena Zubne ciste i granulomi Parodontoza
Neprijatan zadah Sluzokoža usta i jezika Oralna hirurgija
Bol zuba Edukacija pacijenata Škripanje zubima
Treba znati... Cena zdravlja zuba
Narodnog fronta 20, Novi Sad, Tel: +381 (0)21 467 006, +381 (0)21 63 63 613