Pitanje:

Dragi moji samo mi treba jos necije misljenje. Vadjena mi je donja 4ka od koje je ostao samo koren. Taj dan sam inace ustala sa upalom i malim otokom. Isti dan posle podne sam otisla kod zubara i izvadjen je. Dan posle sam otisla zbog bolova pogledao je ranu i rekao da je ok,da lepo zaraata da je bol normalna pojava zbog trume kod vadjenja(pocelo je da srasta sa desnima jer je ostao samo koren). Dva dana posle opet se vracam kod zubara zbog nepodnosljivog bola koji se proteze do slepoocnice,kaze da je alveolitis,dao mi je anesteziju ocistio ranu,izazvao ponovno krvarenje stavio cink oksid zavoj. Posle dva dana opet idem menjam taj zavoj. Bolovi su i dalje prisutni ne tako intenzivni ali dovoljni da moram da popijem lek. Da li mislite da treba da odem kod drugog zubara za misljenje. Molim vas za odgovor. Da za dva dana idem da mi valjda izvadi taj zavoj i da opet pusti da samo zaraste. A bol se nadam da ce u potpunosti proci do tad. Hvala unapred


Uplašena - 10. 11. 2019.


Odgovor:

Poštovana Uplašena,

sprovedena terapija je adekvatna. Terapija alveolitisa često zahteva nekoliko poseta stomatologu do potpunog formiranja krvnog ugruška.

S obzirom da navodite da se tegobe postepeno smanjuju, verujemo da nemate razloga za zabrinutost. Savetujemo Vam da sledite uputstva Vašeg stomatologa i odlazite na redovne kontrolne preglede kako bi se terapija sprovela do kraja.

Srdačno 

 

 

Srdačno

 


dr Irina Miković
dr Irina Miković
polivalentni stomatolog
MAGAZIN.mojzubar.com
Beljenje zuba Krunice i mostovi Laser u stomatologiji
Kozmetska stomatologija Implanti Dečija stomatologija
Rad sa trudnicama Ortodoncija Proteze
Lečenje kanala korena Zubne ciste i granulomi Parodontoza
Neprijatan zadah Sluzokoža usta i jezika Oralna hirurgija
Bol zuba Edukacija pacijenata Škripanje zubima
Treba znati... Cena zdravlja zuba
Narodnog fronta 20, Novi Sad, Tel: +381 (0)21 467 006, +381 (0)21 63 63 613