Pitanje:

Poštovani,
U gornjoj vilici imam 3 zuba pod plombom jedan do drugog. Osetila sam bolove celog dela vilice iznad plombiranih zuba i otišla kod svog stomatolog. Na pregledu nismo mogli da ustanovimo koji me zub tačno boli. Stomatolog je napravio i snimak tog dela vilice, ali na snimku se ne vidi nikakav proces. Prepisana su mi 2 antibiotik koja pijem već 2 dana ali mi uopste nije lakše, ne pomažu ni lekovi protiv bolova. Bol je konstantan, gotovo celodnevan, jedino olakšanje je kada držim hladnu vodu u ustima, pa bukvalno već dva dana držim vodu u ustima. I dalje ne mogu da odredim koji mi zub "smeta", osećam trnje cele te strane, a onda konstantan bol unutar vilice, kao da me boli kost.
Šta mislite, šta bi moglo biti u pitanju?


Sandra - 30. 09. 2019.


Odgovor:

Poštovana Sandra,

potrebno je kliničkim pregledom, analizom Rtg snimka i određenim dijagnostičkim testovima utvrditi tačnu dijagnozu i sprovesti adekvatnu terapiju. 

Nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka ne može se znati o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da ponovo posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije.

Srdačno

Srdačno

 


dr Moana Opačić
dr Moana Opačić
doktor stomatologije
MAGAZIN.mojzubar.com
Beljenje zuba Krunice i mostovi Laser u stomatologiji
Kozmetska stomatologija Implanti Dečija stomatologija
Rad sa trudnicama Ortodoncija Proteze
Lečenje kanala korena Zubne ciste i granulomi Parodontoza
Neprijatan zadah Sluzokoža usta i jezika Oralna hirurgija
Bol zuba Edukacija pacijenata Škripanje zubima
Treba znati... Cena zdravlja zuba
Narodnog fronta 20, Novi Sad, Tel: +381 (0)21 467 006, +381 (0)21 63 63 613